Centrální nákup Plzeňského kraje razí trendy ve veřejném zadávání – získal ocenění FSA

Centrální nákup Plzeňského kraje se pyšní novým úspěchem z letošního ročníku soutěže FSA (Fair Sourcing Awards), kde získal ne jedno, ale hned dvě ocenění. 2. místo získal Centrální nákup Plzeňského kraje v kategorii Procurement Trend, která oceňuje inovativní přístupy k veřejnému zadávání a zavádění postupů, které se zaměřují na sledování a adaptaci aktuálních trendů ve veřejných zakázkách. 3. místo v kategorii Procurement Master získala ředitelka Centrálního nákupu, Jana Dubcová. V kategorii Procurement Master jsou za svou činnost oceňováni odborníci v oblasti veřejných zakázek, kteří prokázali špičkové dovednosti v oblasti veřejného zadávání a jejich efektivní využití v praxi.

Ředitelka Jana Dubcová vyjádřila svou radost a hrdost nad těmito oceněními. V oficiálním prohlášení uvedla: "Jsem nesmírně potěšena, že byl náš tým oceněn za naši práci a úsilí. Tyto ceny jsou odrazem tvrdé práce, inovací a profesionality, které jsou pevnou součástí naší organizace. Ráda bych poděkovala celému týmu Centrálního nákupu za jejich odhodlanost a nasazení."

Předávání cen proběhlo na tradičním ostravském festivalu eBF, který je zaměřený na elektronizaci nákupu a veřejných zakázek. Velkolepý festival se konal 23.-26. 5. 2023 a jako vždy se ho zúčastnila řada odborníků v oblasti veřejného zadávání i průkopníků z řad dodavatelů ze soukromého sektoru. Nezapomenutelná atmosféra festivalu byla zajištěna perfektní organizací, volbou prostor hotelu Imperial, ale zejména skvělým programem. Mezi přednášejícími nechyběli například přední advokáti se specializací na veřejné zakázky Mgr. Adéla Havlová, LL.M. či Mgr. Tomáš Machurek, místopředseda slovenského Úradu pre verejné obstarávanie Mgr. Jaroslav Lexa, náměstkyně MMR a průkopnice odpovědného veřejného zadávání Mgr. Leona Gergelová Šteigrová, Ph.D., či vítěz 1. míst v kategoriích Procurement Trend i Procurement Master FSA a vedoucí oddělení veřejných zakázek Jihomoravského kraje Mgr. Jakub Váňa a mnoho dalších.

Ředitelka Centrálního nákupu Plzeňského kraje, Jana Dubcová, přednesla hned tři příspěvky k tématům předběžných tržních konzultací a centralizovaného veřejného zadávání, v nichž je Centrální nákup Plzeňského kraje stále jedničkou v celé České Republice a inspirací pro další veřejné zadavatele.