Významné veřejné zakázky zpracované Centrálním nákupem v roce 2018

V loňském roce naše příspěvková organizace administrovala více než 40 veřejných zakázek na stavební práce.

Jednou z nejvýznamnějších byla zakázka na dostavbu východního ambitu Mariánské Týnice. Jednalo se o podlimitní zakázku na stavební práce spolufinancovanou z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) – Výzvy č. 13 REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK. V soutěži bylo dosaženo úspory ve výši 2 235 041 Kč bez DPH oproti původní předpokládané hodnotě.

Mariánská Týnice u Kralovic na severním Plzeňsku patří k jedné z nejvýznamnějších barokních památek regionu. Realizací těchto stavebních prací dojde k dokončení areálu dle původního historického návrhu J.B.Santini-Aichla. Tímto krokem bude areálu doplněna chybějící symetričnost, na které se původní návrh zakládal. Jedná se o dostavění stávajícího torza jižní kaple východního ambitového dvora, tří ramen ambitu a dvě nárožní kaple.

Mezi další veřejné zakázky loňského roku, které se týkaly historicky významných staveb, patří:
-  Rekonstrukce domu Zahradní 502, Tachov – depozitář, 1. etapa. Po rekonstrukci historické části z konce 19. století a novodobé přístavby z 90. let 20. století bude sloužit Muzeum českého lesa v Tachově pro umístění depozitáře, restaurátorské dílny a přednáškového sálu. 

Oprava fasády budovy gymnázia v Plzni, Mikulášské nám. 23 - 1. etapa, zpracovaná pro zadavatele Gymnázium Plzeň, Mikulášské nám 23. Předmětem zakázky byla oprava fasády části památkově chráněné budovy školy – konkrétně budovy auly. Jedná se o první etapu z celkově plánované opravy fasády objektu celého gymnázia.

V samém závěru roku byla vypsána soutěž na dodavatele stavby „Rekonstrukce Klatovská 110 – fáze C". Zadavatelem této zakázky je Západočeská galerie v Plzni. I v tomto případě se jedná o podlimitní veřejnou zakázku spolufinancovanou z prostředků IROP.  V tomto objektu, vile Otakara Semlera, se nachází další z významných Loosových interiérů. Po provedení rekonstrukce a po vybavení interiéru mobiliářem (bude předmětem další veřejné zakázky) budou prostory zpřístupněny veřejnosti. V objektu budou dále umístěny reprezentační prostory Plzeňského kraje.  V nejbližší době dojde k uzavření smlouvy o dílo s vybraným dodavatelem.

Meet the Buyer 2024

Podívejte se na video záznam akce Meet the Buyer 2024, kde jsme dodavatelům představili plánované veřejné zakázky Plzeňského kraje pro rok 2024!

Ředitelka CNPK získala ocenění eOsobnost Egovernmentu 2024

Nominována byla za přínos v rámci elektronizace a digitalizace v oblasti veřejných zakázek v Plzeňském kraji.

Projektové řízení VZ od úvah / záměru až po contract management

V Praze se v březnu opět konalo tematické setkání AVZ.